Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης του αυτόχειρα στο νοσοκομείο της Σπάρτης


Αποφασισμένος να σκοτώσει και να αυτοκτονήσει 


Πηγή: patrastimes.gr
Ημερομηνία: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013




Είναι Πέμπτη 21 Μαρτίου ώρα 2 το μεσημέρι. Στον χώρο του Νοσοκομείου Σπάρτης εισέρχεται ο 76χρονος Γερμανός υπήκοος ονόματι Βέμπερ. Ψηλός και αδύνατος. Φανερά σκυθρωπός αφού δύο μέρες πριν έχασε την γυναίκα του που νοσηλευόταν  στην παθολογική κλινική.
Κατευθύνεται από την κεντρική είσοδο στο ισόγειο του Νοσοκομείου στο Φυσικοθεραπευτήριο. Στα χέρια του κρατά μια ψάθα όπου έχει τυλιγμένη μια καραμπίνα αποσυναρμολογημένη. Φθάνει στο Φυσικοθεραπευτήριο και αναζητά τους Φυσικοθεραπευτές. Έχει ήδη συνδέσει και οπλίσει την καραμπίνα. Έρχεται αντιμέτωπος με τον Φυσικοθεραπευτή Α. Κ. Ο πρώτος πυροβολισμός ακούγεται στο διάδρομο. Ο φυσικοθεραπευτής πέφτει τραυματισμένος στα πλευρά.

Συνοδοί, νοσηλευτές και γιατροί τρέχουν έντρομοι. Στο διάδρομο βρίσκονται δίπλα-δίπλα ο γιατρός  Τζελέπης που συστήνει στον 76χρονο να αφήσει το όπλο. Αυτός χαμογελά έχοντας το χέρι στη σκανδάλη. Αυτό το χαμόγελο θα πει αυτόπτης μάρτυρας ήταν ο τελευταίος μορφασμός του πριν τον δεύτερο πυροβολισμό. Ο Γερμανός έχει στρέψει το όπλο στο στόμα του, πυροβολεί και πέφτει νεκρός. Ο γιατρός δίπλα του μέσα στα αίματα διώχνει τους συνοδούς…

Ακολουθεί ένας πανικός έως ότου ηρεμήσουν όλοι αφού ο δράστης του παρ’ ολίγον φόνου κείτεται νεκρός.
Σύμφωνα με στοιχεία από τις μέχρι τώρα έρευνες, το ζεύγος που έμελλε να στιγματίσει το Νοσοκομείο Σπάρτης ζούσε χρόνια στη Λακωνία, μάλλον στην περιοχή του Γυθείου. Η σύζυγος του αυτόχειρα νοσηλευόταν με εγκεφαλικό και κατέληξε στο Νοσοκομείο δύο μέρες πριν, στα χέρια του αυτόχειρα.
Με το θάνατό της, λένε μάρτυρες ο Γερμανός, που έδειχνε φιλήσυχος και λιγομίλητος, έφυγε, για να επιστρέψει σήμερα έτοιμος για φόνο και αυτοκτονία.
Με καλυμμένη την καραμπίνα αναζητά συγκεκριμένα πρόσωπα, επιχειρεί κτύπημα και αυτοκτονεί.
Σύμφωνα με πληροφορίες του notospress.gr o αυτόχειρας είχε πάνω του γράμμα. Ζητούσε να τον θάψουν μαζί με την γυναίκα του ενώ ανέφερε και οικονομικά χρέη κατονομάζοντας και  τα πρόσωπα στα οποία χρωστούσε. Η ύπαρξη γράμματος σημαίνει ότι ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει μέσα στο Νοσοκομείο αφού προηγουμένως, ίσως, έλυνε κάποιους λογαριασμούς. Κανείς δεν γνωρίζει αν στο γράμμα αναφέρει τους λόγους  που τον οδήγησαν στην πράξη του όπως και το αν είχε λόγους να αναζητά κάποιον γιατρό ή φυσικοθεραπευτή. Αναμένοντας την Αστυνομία να διαλευκάνει την υπόθεση και να ενημερώσει ανάλογα, ας επιδείξουμε όλοι την δέουσα σοβαρότητα, εγκράτεια και ψυχραιμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου