Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Ένας Δήμαρχος, μια απάτη, ένας ντετέκτιβ και... 8.000 ευρώ


Συνέβη στη Γαλλία...


Πηγή: newsnow.gr
Ημερομηνία: 1 Μαρτίου 2013




Οι υποψίες τον έτρωγαν, ήταν σχεδόν σίγουρος ότι ο δημοτικός υπάλληλος, που απουσίαζε για 2 χρόνια από την υπηρεσία του με αναρρωτική άδεια, όχι μόνο δεν ήταν άρρωστος αλλά επιπλέον στο διάστημα που έλειπε είχε πιάσει αλλού δουλειά!

Δε μπορούσε, όμως, να το επιβεβαιώσει. Για αυτό ακριβώς το λόγο, ο δήμαρχος του Perols στη Γαλλία αποφάσισε να προσλάβει ιδιωτικό ντετέκτιβ. Έτσι κι έγινε, ο ντετέκτιβ προσελήφθη, η αλήθεια αποκαλύφθηκε: Ο υπάλληλος εργαζόταν ως κηπουρός και παράλληλα κρατούσε και τη δουλειά του στο Δήμο. Ποιος το περίμενε, ωστόσο, ότι μπροστά στην αποκάλυψη, αντί ο Δήμαρχος να δεχθεί τα συγχαρητήρια δέχθηκε βροχή επικρίσεων. Σύσσωμη η αντιπολίτευση του επιτέθηκε κατηγορώντας τον με οργή ότι σπαταλά αλόγιστα δημόσιο χρήμα. Ο λόγος; Η αμοιβή του ντεντέκτιβ που ούτε λίγο ούτε πολύ άγγιζε τα 8.000 ευρώ! Τα οποία φυσικά προήλθαν από το δημοτικό ταμείο.

24 ημέρες παρακολουθήσεις κι άφθονο φωτογραφικό υλικό με μηχανές προηγμένης τεχνολογίας ήταν αρκετά για να φουσκώσουν το λογαριασμό του ντετέκτιβ. Τα γεγονότα είδαν το φως της δημοσιότητας στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης των μόλις 8500 κατοίκων και κανείς δε μπόρεσε να «χωνέψει» το ύψος της αμοιβής αλλά και το σκοπό που ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα. Ή σχεδόν κανείς, αφού ο Δήμαρχος θεωρεί πως ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Στην περίπτωσή του, τα 8000 ευρώ έπρεπε να δοθούν στο ντετέκτιβ αφού ήταν ο μόνος τρόπος για να πιαστεί στα πράσα ο ασυνείδητος υπάλληλος- ο οποίος, σημειωτέον, αναμένεται να απολυθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου